Kérdésed van? Írj nekünk facebook üzenetet!

Uverapid 5 két komponensű epoxi ragasztó

Uverapid 5 két komponensű epoxi ragasztó 2 x 25gr

 

Az Uverapid 5 ragasztó sokoldalúan felhasználható olyan esetekben, ahol nagy ragasztó erő elérése és annak tartós fennmaradása szükséges.

 

Alkalmazható ragasztásra:

  • Fémek: vas, acél, ötvözött acélok.
  • Természetes anyagok: fa, kő, márvány, len és kender textíliák, állati szőrök, bőr.
  • Műanyagok: hőre keményedő műanyagok, fröccsöntött polisztirol, poliuretán és polisztirol habanyagok (pl. Hungarocell).
  • Egyéb anyagok: üveg, kerámia, beton és csempe.

 

A ragasztó alkalmas repedezett járófelület javítására, levált csempék visszaragasztására. Ilyenkor az A komponenshez teljesen száraz finom homokot (vagy cementet) keverünk, majd hozzátesszük a B komponenst, az eredeti A komponenssel megegyező mennyiségben.

 

Felhasználható üvegszövet, üvegpaplan erősítéssel fém, fa, üvegváz, műanyagszerkezetek hiányainak pótlására. Ilyen esetekben is először az A komponenshez adagoljuk a töltőanyagot, ügyelve arra, hogy a hozzáadott anyag teljesen száraz, vízmentes legyen.

 

Használati útmutatás

A ragasztandó anyagot a portól, zsíros, olajos szennyezodéstol, rozsdától oxidrétegtol megtisztítjuk, felületét dörzspapírral érdesítjük.

 

A tubusokból azonos mennyiségeket kinyomva, a ragasztó két komponensét a mellékelt kanállal alaposan összekeverjük. A keverék felhasználhatósági idejét az összekevert mennyiség és felhasználási hőmérséklet befolyásolja. Kb. 1 cm hosszúságú A és B komponens keverékének felhasználási ideje 25 °C-on 5 perc. Ugyanezen mennyiségeket 0-5 °C-on használva kb. háromszorosra nő a feldolgozhatósági idő.

 

Az összekevert ragasztót az elokészített felületre keverolapáttal vékony rétegben egyenletesen felhordjuk, mindkét ragasztandó felületre. A bevont felületeket összeillesztjük, erosen összenyomjuk, hogy levegoréteg ne maradjon közöttük. Összeillesztés után a kitüremkedett ragasztót ronggyal letöröljük. Vízszintes felületű ragasztásnál célszerű egyenletesen terhelni, függoleges felület ragasztásánál ajánlott rögzíteni (bandázs) a ragasztott részt.

 

Az összekevert két komponenst 3-5 percen belül kell felhasználni. Szobahomérsékleten a ragasztóval bekent felületről a rögzítés kb. 10-20 perc múlva levehető. A teljes átkeményedéshez azonban 12 óra szükséges. Ez idő alatt éri el végleges szilárdságát a ragasztó. Ezen idők a hőfok emelésével csökkenthetők.

 

Kerülni kell, hogy a ragasztóanyag a szemmel vagy bőrrel érintkezésbe kerüljön. A ragasztóval szennyezett bőrfelületet oldószeres (toluol, aromás higító, aceton) ronggyal majd szappannal és meleg vízzel kell lemosni. A keverőlapátról a ragasztót acetonos ronggyal lehet letörölni. A kikeményedett ragasztómaradék a kanálról hajlítgatással távolítható el.

 

Minőségét megőrzi: Hibátlan göngyölegben 1 évig.

Nincs raktáron
3 000 Ft
Adatok
Cikkszám:
UVE-01
Tömeg:
50 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!