Kérdésed van? Írj nekünk facebook üzenetet!

Uverapid 20 két komponensű epoxi ragasztó

Uverapid 20 két komponensű epoxi ragasztó 2 x 25gr

 

Az Uverapid 20 ragasztó rugalmas, rendkívül jól tapad különböző anyagokhoz. Alkalmas merev és rugalmas anyagok, pl. beton és gumi vagy acél és bőr egymáshoz ragasztásához.

 

Alkalmazható ragasztásra:

  • Fémek: vas, acél, ötvözött acélok.
  • Természetes anyagok: fa, kő, márvány, len és kender textíliák, állati szőrök, bőr.
  • Műanyagok: hőre keményedő műanyagok, fröccsöntött polisztirol, poliuretán és polisztirol habanyagok (pl. Hungarocell).
  • Egyéb anyagok: üveg, kerámia, beton és csempe.

 

Keverési arány: 1 súlyrész A + 1 súlyrész B komponens.
Felhasználhatósági idő: 20 g keverék 20 °C-on 20 perc.
Kötési idő 20 °C-on: 40-45 perc.
Teljes átkeményedés 20 °C-on: 24 óra.
Csiszolható: 3 óra múltán.

 

Használati útmutatás

A ragasztandó anyagot a portól, zsíros, olajos szennyezodéstol, rozsdától oxidrétegtol megtisztítjuk, felületét dörzspapírral érdesítjük.

 

A tubusokból azonos mennyiségeket kinyomva, a ragasztó két komponensét a mellékelt kanállal alaposan összekeverjük. A keverék felhasználhatósági idejét az összekevert mennyiség és felhasználási hőmérséklet befolyásolja. Kb. 1 cm hosszúságú A és B komponens keverékének felhasználási ideje 25 °C -on 5-10 perc. Ugyanezen mennyiségeket 0-5 °C-on használva kb. háromszorosra no a feldolgozhatósági ido.

 

Az összekevert ragasztót az előkészített felületre keverolapáttal vékony rétegben egyenletesen felhordjuk, mindkét ragasztandó felületre. A bevont felületeket összeillesztjük, erosen összenyomjuk, hogy levegoréteg ne maradjon közöttük. Összeillesztés után a kitüremkedett ragasztót ronggyal letöröljük. Vízszintes felületű ragasztásnál célszerű egyenletesen terhelni, függoleges felület ragasztásánál ajánlott rögzíteni (bandázs) a ragasztott részt.

 

Az összekevert két komponenst 10-15 percen belül kell felhasználni. Szobahomérsékleten a ragasztóval bekent felületről a rögzítés kb. 35-40 perc múlva levehető. A teljes átkeményedéshez azonban minimum 12 óra szükséges. Ez idő alatt éri el végleges szilárdságát a ragasztó. Ezen idők a hőfok emelésével csökkenthetők.

 

Kerülni kell, hogy a ragasztóanyag a szemmel vagy bőrrel érintkezésbe kerüljön. A ragasztóval szennyezett bőrfelületet oldószeres (toluol, aromás higító, aceton) ronggyal majd szappannal és meleg vízzel kell lemosni. A keverőlapátról a ragasztót acetonos ronggyal lehet letörölni. A kikeményedett ragasztómaradék a kanálról hajlítgatással távolítható el.

 

Minőségét megőrzi: Hibátlan göngyölegben 1 évig.

Nincs raktáron
Adatok
Cikkszám:
UVE-02
Tömeg:
40 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!