Kérdésed van? Írj nekünk facebook üzenetet!

EDGE StoneSHARP 1000/6000 Fenőkő
EDGE StoneSHARP 1000/6000 Fenőkő
34.1 EUR

EDGE StoneSHARP 1000/6000 Fenőkő

EDGE StoneSHARP 1000/6000 Prémium kategóriás vizes fenőkő gumitartóval

1000/6000 grit finomságú.

Méret: 180 x 60 x 25 mm


Minden kés, ami rendszeres használatban van, idővel sérül, veszít a vágóképességéből. Az élezés pedig egy olyan folyamat, amit vagy szakemberre bízunk, vagy megvesszük a megfelelő, jó minőségű eszközöket és utána elsajátítjuk az karbantartás menetét.
A fenőkő különböző finomságú oldalai a legmagasabb minőségű korund csiszolószemcsékből épülnek fel.
A közepes finomságú (1000 grit) oldal azokra a késekre használható, amelyek alapból még nem alkalmatlanok a munkára, de élükből jelentősen vesztettek. Talán ez a leggyakrabban és legsokoldalúbban használható fenőkő, hiszen nemcsak kések, de különböző szerszámok élezésére is kiválóan alkalmas. Az extrafinom vagy ultrafinom csiszolókövek használata előtt átlagos karbantartási feladatokra mindenképp ezt javasoljuk.
Az ultrafinom (6000 grit) fenőkő a finiseléshez ajánlott. Ez azt jelenti, hogy alapvetően éles késeken a borotvaél visszaállítását lehet vele elvégezni. Ez különösen konyhai késeknél és a borotvakéseknél elengedhetetlen művelet.
A csomagban található egy gumis tartó, ami a köveket stabilan tartja bármilyen síkfelületen a munkavégzés alatt.

 

  • A fenőkő "előáztatás" nélkül is csiszol, használat előtt elég vízzel benedvesíteni,de hoszabb csiszoláskor-élezéskor célszerű azt beáztatni.

Használata:

  1. Használat előtt a fenőkövet 5 – 10 percig vízben kell áztatni. Akkor áll használatra készen, ha a vízben való mozgatás során nem jelennek meg felszínen apró buborékok, tehát a kő teljesen megszívta magát a vízzel.
  2. Az élezés alatt ügyeljen arra, hogy a fenőkő mindig kellően vizes maradjon. A fenőkő akkor van helyesen használva, ha az élezés közben szürke víz keletkezik, amennyiben nem keletkezik, nincs kellően beáztatva.
  3. Fogja meg az egyik kezével a kés nyelét és tartsa erősen! A penge vágóélét fordítsa maga felé, majd helyezze rá a pengét 15 – 20°-os szögben a fenőkőre. Most helyezze rá a másik kezét a pengére, vigyázzon, hogy ne a kés élére helyezze!
  4. Fontos, hogy a kés élét fel és le is azonos gyorsasággal és azonos szögben húzza végig a fenőkövön. Az élezés során nem szükséges nagy nyomást kifejteni a pengére.
  5. Az egyenletes anyagveszteség érdekében ajánlatos 5-10 élezést követően oldalt váltani. Élezze a pengét egészen addig, míg meg nem jelenik az élsorja, ezután fordítsa meg és kezdje el élezni a penge másik oldalát. Fordítsa a penge tompa élét maga felé, ügyeljen rá, hogy úgy, mint előzőleg, a penge 10 – 20°-os szöget zárjon be.
  6. Figyeljen arra, hogy a pengét egyenletesen mozgassa fel és le!
  7. A keletkezett sorját (elvékonyodott acélréteg a kés élén) úgy távolíthatja el, ha a fenőkő bal felső sarkától kezdve a jobb alsó sarokig végighúzza a kés élét a fenőkő felületén, úgy, mintha egy boltívet rajzolna. Ezt követően egy kis ideig tartsa a kést folyó csapvíz alatt, majd törölje szárazra.

A legjobb kés is idővel veszít az eredeti élességéből. Ezért elengedhetetlen a kések folyamatos csiszolása vagy az élességük fenntartása. A megfelelő technika és a minőségi fenőkő segítségével ez nem egy nehéz feladat.

 

In stock: 3 db
34.1 EUR
Info
Article No.:
StonShFenoko_1000_6000
Weight:
800 g/db
Opinions
Be the first to review this product!
Similar products