Kérdésed van? Írj nekünk facebook üzenetet!

Whetstone Fenőkő kombinált 200x60x30mm1000/3000 kék/fehér

Prémium kategóriás japán tipusú fenőkő fadobozban.

1000/3000 grit finomságú.

A Whetstone fenőkő szinte hibátlanul restaurálja a kések élét az eredeti állapotukba. A fenőkövekkel való élezés egy pontos, precíz és finom procedúra.

A fenőkő durvább 1000 grit finomságú kék oldala a kések kopott, sérült pengéjének élezésére szolgál,

míg a finomabb 3000 grit finomságú fehér színű oldala a tökéletesítő csiszolásokat, simításokat végzi.

Használata:

  1. Használat előtt a fenőkövet 5 – 10 percig vízben kell áztatni. Akkor áll használatra készen, ha a vízben való mozgatás során nem jelennek meg felszínen apró buborékok, tehát a kő teljesen megszívta magát a vízzel.
  2. Az élezés alatt ügyeljen arra, hogy a fenőkő mindig kellően vizes maradjon. A fenőkő akkor van helyesen használva, ha az élezés közben szürke víz keletkezik, amennyiben nem keletkezik, nincs kellően beáztatva.
  3. Fogja meg az egyik kezével a kés nyelét és tartsa erősen! A penge vágóélét fordítsa maga felé, majd helyezze rá a pengét 15 – 20°-os szögben a fenőkőre. Most helyezze rá a másik kezét a pengére, vigyázzon, hogy ne a kés élére helyezze!
  4. Fontos, hogy a kés élét fel és le is azonos gyorsasággal és azonos szögben húzza végig a fenőkövön. Az élezés során nem szükséges nagy nyomást kifejteni a pengére.
  5. Az egyenletes anyagveszteség érdekében ajánlatos 5-10 élezést követően oldalt váltani. Élezze a pengét egészen addig, míg meg nem jelenik az élsorja, ezután fordítsa meg és kezdje el élezni a penge másik oldalát. Fordítsa a penge tompa élét maga felé, ügyeljen rá, hogy úgy, mint előzőleg, a penge 10 – 20°-os szöget zárjon be.
  6. Figyeljen arra, hogy a pengét egyenletesen mozgassa fel és le!
  7. A keletkezett sorját (elvékonyodott acélréteg a kés élén) úgy távolíthatja el, ha a fenőkő bal felső sarkától kezdve a jobb alsó sarokig végighúzza a kés élét a fenőkő felületén, úgy, mintha egy boltívet rajzolna. Ezt követően egy kis ideig tartsa a kést folyó csapvíz alatt, majd törölje szárazra.

A legjobb kés is idővel veszít az eredeti élességéből. Ezért elengedhetetlen a kések folyamatos csiszolása vagy az élességük fenntartása. A megfelelő technika és a német minőségi fenőkő segítségével ez nem egy nehéz feladat.

Nincs raktáron
15 400 Ft
Adatok
Cikkszám:
Fenoko200x60x30_1000-3000
Tömeg:
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!