Kövess minket a Facebook-on
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Termék részletek


Super Arkansas fenőkő kombinált 150x50x20mm150/400 Barna/Fehér

5 500 Ft

Super Arkansas fenőkő kombinált Barna/Fehér

Mérete:150x50x20mm

Minőségi fenőkő (Grit 150/400).

Kiválóan alkalmas az elkopott késpenge formázásához és előélezéséhez,élszalag kialakításához.

 

Alkalmas a vizes avagy olajos fenéshez, csiszoláshoz.

Alkalmazás: Univerzális megmunkáláshoz, nedves és száraz csiszolással.


Megjegyzés: Olajjal vagy petróleummal végzett nedves csiszolás után
többé már nem használható száraz csiszoláshoz.

Használata:

 1. Használat előtt a fenőkövet 5 – 10 percig vízben kell áztatni. Akkor áll használatra készen, ha a vízben való mozgatás során nem jelennek meg felszínen apró buborékok, tehát a kő teljesen megszívta magát a vízzel.
 2. Az élezés alatt ügyeljen arra, hogy a fenőkő mindig kellően vizes maradjon. A fenőkő akkor van helyesen használva, ha az élezés közben szürke víz keletkezik, amennyiben nem keletkezik, nincs kellően beáztatva.
 3. Fogja meg az egyik kezével a kés nyelét és tartsa erősen! A penge vágóélét fordítsa maga felé, majd helyezze rá a pengét 15 – 20°-os szögben a fenőkőre. Most helyezze rá a másik kezét a pengére, vigyázzon, hogy ne a kés élére helyezze!
 4. Fontos, hogy a kés élét fel és le is azonos gyorsasággal és azonos szögben húzza végig a fenőkövön. Az élezés során nem szükséges nagy nyomást kifejteni a pengére.
 5. Az egyenletes anyagveszteség érdekében ajánlatos 5-10 élezést követően oldalt váltani. Élezze a pengét egészen addig, míg meg nem jelenik az élsorja, ezután fordítsa meg és kezdje el élezni a penge másik oldalát. Fordítsa a penge tompa élét maga felé, ügyeljen rá, hogy úgy, mint előzőleg, a penge 10 – 20°-os szöget zárjon be.
 6. Figyeljen arra, hogy a pengét egyenletesen mozgassa fel és le!
 7. A keletkezett sorját (elvékonyodott acélréteg a kés élén) úgy távolíthatja el, ha a fenőkő bal felső sarkától kezdve a jobb alsó sarokig végighúzza a kés élét a fenőkő felületén, úgy, mintha egy boltívet rajzolna. Ezt követően egy kis ideig tartsa a kést folyó csapvíz alatt, majd törölje szárazra.

A legjobb kés is idővel veszít az eredeti élességéből. Ezért elengedhetetlen a kések folyamatos csiszolása vagy az élességük fenntartása. A megfelelő technika és a német minőségi fenőkő segítségével ez nem egy nehéz feladat.

 • Raktárkészlet
  6 db
  Cikkszám
  Fenoko_ark20x50x150
  Tömeg
  600 g/db
Webáruház készítés